• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Dopełniając zakupów w gigantycznym supermarkecie, co praktycznie jest nieodzownym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie duży asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na witrynie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości doskonałe dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, które mają należyty wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa niejednokrotnie stosują takie triki, że dodają do pieczywa szablonowego, pszennego czy też żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

źródło: Harlequiny

Categories: Pozostałe

Comments are closed.